Wed26012022

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Δήλωση Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού μετά τη σύσκεψη με τη Διοίκηση του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ) και με την ΚΑΕ Ολυμπιακός

Δήλωση Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού μετά τη σύσκεψη με τη Διοίκηση του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ) και με την ΚΑΕ Ολυμπιακός

Αθήνα, 11 Ιουνίου 2010


ΔΗΛΩΣΗ


Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού μετά τη σύσκεψη με τη Διοίκηση του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ) και με την ΚΑΕ Ολυμπιακός έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Η δημόσια περιουσία δεν μπορεί να είναι έρμαιο των βανδάλων, που παρασιτούν ή και εκτρέφονται στις ποδοσφαιρικές ομάδες και μεταφέρονται ως αγέλη από τις κερκίδες των ποδοσφαιρικών γηπέδων, στις κερκίδες άλλων αθλημάτων, που δυστυχώς μετατρέπονται βαθμηδόν σε μέρος του προβλήματος της βίας στον Αθλητισμό. Οι ευθύνες του ΕΣΑΚΕ και της ΚΑΕ Ολυμπιακός για τις πρωτοφανείς καταστροφές και την ασύλληπτη αγριότητα στο ΣΕΦ είναι προφανείς. Επί μία εβδομάδα οι πολίτες παρακολουθούσαν, με ιδιαίτερη ανησυχία και αποστροφή δηλώσεις, απειλές, εμπρηστικά δημοσιεύματα σε μερίδα του οπαδικού τύπου, ιντερνετικές προειδοποιήσεις και κάθε είδους γελοιότητες, που καθιστούσαν φανερό, ότι πολλοί σχεδίαζαν οργανωμένα και χωρίς ντροπή, αυτά που τελικώς έγιναν. Υπό τη σιωπή ή και την ανοχή και κάποιες φορές και την έμμεση προτροπή αυτών, που έπρεπε να κατευνάσουν και όχι να οξύνουν, να περιφρουρήσουν την αθλητική ατμόσφαιρα και όχι να την ναρκοθετούν. Η Ελληνική Πολιτεία έχει ήδη συνδέσει με σαφήνεια τη χρηματοδότηση του επαγγελματικού αθλητισμού με την καταπολέμηση της βίας. Ομάδες και διοργανώτριες αρχές, οι οποίες καλλιεργούν ή ανέχονται τη βία, δεν πρόκειται πλέον να χρηματοδοτούνται, άμεσα ή έμμεσα. Το ίδιο ισχύει και για τις αθλητικές εγκαταστάσεις δημοσίου ενδιαφέροντος. Αποικιακές συμβάσεις με λεόντειους όρους υπέρ των ομάδων, άνευ όρων και άνευ προϋποθέσεων, ανήκουν πλέον στο παρελθόν. Με εντολή του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Παύλου Γερουλάνου εργαζόμαστε για την εκπόνηση ενός συστήματος κριτηρίων, έτσι ώστε οι οικονομικές συνέπειες στις περιπτώσεις επεισοδίων και βίας να επέρχονται από την έναρξη των νέων πρωταθλημάτων, με αυτοματισμούς, όποιο και αν είναι το όνομα της ομάδας, η οποία εμπλέκεται στη βία. Το ίδιο ισχύει και για τους όρους παραχώρησης δημοσίων αθλητικών εγκαταστάσεων. Προς το παρόν και μέχρι να ανακοινωθούν τα μέτρα αυτά:
1.    Η ΚΑΕ Ολυμπιακός, εκτός από το αυτονόητο να καταβάλει μέχρι τελευταίου ευρώ το κόστος αποκατάστασης των ζημιών στο ΣΕΦ, θα κληθεί από τη Διοίκηση του Σταδίου να ανορθώσει, στο πλαίσιο της αστικής της ευθύνης, την βλάβη την οποία επέφερε στη φήμη και στην αξιοπιστία της Ολυμπιακής αυτής εγκατάστασης και την τεράστια δυσφήμιση της χώρας στα διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα, που πρόβαλαν, στη δύσκολη τουριστική περίοδο την οποία διανύουμε, τους βανδαλισμούς μερίδας των οπαδών της.
2.    Η παραχώρηση του ΣΕΦ στην ΚΑΕ Ολυμπιακός για την προσεχή αγωνιστική περίοδο δεν είναι αυτονόητη και δεδομένη. Θα εξαρτηθεί από την αποδοχή ρητρών αστικής ευθύνης για την περίπτωση επεισοδίων. Το ΣΕΦ θα έχει δικαίωμα και διακριτική ευχέρεια να καταγγέλλει τη μισθωτική σύμβαση, για ορισμένο χρόνο ή και οριστικά, σε περίπτωση επεισοδίων. Η ΚΑΕ Ολυμπιακός θα κληθεί να υποβάλει, πριν την τυχόν σύναψη της όποιας μισθωτικής σύμβασης με το ΣΕΦ, σχέδιο, εκ του οποίου να πείθεται η Διοίκηση του Σταδίου, ότι έχουν γίνει οι προσπάθειες και έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα, για την αποτροπή καταστροφών και βιαιοτήτων.
3.    Όπως έχουμε πληροφορηθεί, η επιχορήγηση του ΕΣΑΚΕ από την ΟΠΑΠ Α.Ε. επανεξετάζεται, κατόπιν των γεγονότων του ΣΕΦ, στο πλαίσιο των αποφάσεων, που έχει ήδη λάβει για παρόμοια γεγονότα στο παρελθόν. Ο ΕΣΑΚΕ ως οργανώτρια αρχή οφείλει να λαμβάνει τα κατάλληλα μέτρα όταν πιθανολογούνται επεισόδια.

 

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

OPEN DATA

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

unesco-observatory

bottom banner

aigides GGA

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ