Thu18082022

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής, αναφορικά με την εξώδικη δήλωση του ΠΑΣ Γιάννινα, δήλωσε τα εξής:

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής, αναφορικά με την εξώδικη δήλωση του ΠΑΣ Γιάννινα, δήλωσε τα εξής:

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 12 Μαρτίου 2010

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής, αναφορικά με την εξώδικη δήλωση του ΠΑΣ Γιάννινα, δήλωσε τα εξής:
Λάθος πόρτα χτυπάτε, κ. Χριστοβασίλη και κακούς πληροφοριοδότες έχετε. Σε εξώδικα δεν απαντώ. Απαντώ δημόσια, ευθέως και στην ουσία. Όταν η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού παρέλαβε τις δύο πρώτες εκθέσεις της UEFA και ανακοινώθηκε δημόσια η διαβίβασή τους στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, έλαβα μία δύσκολη απόφαση. Να σεβαστώ το τεκμήριο της αθωότητας, το οποίο έχω υπηρετήσει, μεταξύ πολλών άλλων, με απόλυτη προσήλωση, όχι μόνον από υποχρέωση, αλλά και από πεποίθηση, κατά τα τριάντα έτη της μάχιμης δικηγορίας, την οποία άσκησα και να αποφύγω τις εύκολες και εντυπωσιοθηρικές κινήσεις. Δεν δίστασα μάλιστα, να πω δημόσια, χρησιμοποιώντας την νομική μου εμπειρία, ότι οι εκθέσεις αυτές κινούνται στον χώρο των απλών ενδείξεων. Η θέση μου αυτή, την οποία σχολαστικά τήρησα και τηρώ απαρέγκλιτα, αποτέλεσε αντικείμενο σοβαρότατης δημόσιας κριτικής από διάφορες πλευρές. Αναφέρω, όλως ενδεικτικά, την πρόσφατη τοποθέτηση στο θέμα αυτό του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. N. Χουντή, με την οποία ζητά από την Κυβέρνηση, να ανοίξουν οι φάκελοι αυτοί και να "μπει κάθε κατεργάρης στον πάγκο του". Δεν σας κρύβω, ότι παρακολουθώ με πολλή προσοχή την εξέλιξη της κριτικής αυτής από την σκοπιά του δημοσίου συμφέροντος, κριτική, η οποία έχει ασκηθεί πολιτικά, νομικά και δημοσιογραφικά.
Είναι επομένως σαφές και καλό είναι να το αντιληφθείτε πλήρως, ότι είναι μακριά από κάθε αντίληψη και πρακτική μου, οι επιλεκτικές διαρροές και γενικά οι διαρροές. Ό,τι έχω να πω το λέω δημόσια και καθαρά και δεν θα έπραττα προφανώς κάτι διαφορετικό για τα Γιάννενα ή οποιαδήποτε άλλη ομάδα. Παραλείπετε δε να αναφερθείτε, και δεν αντιλαμβάνομαι γιατί, ότι στο θέμα της βίας έχω δημοσίως αναφερθεί σε όλες τις ΠΑΕ, άλλοτε ονομαστικά και άλλοτε γενικά. Αν σας ενόχλησαν κάποιες εκφράσεις μου, ας τις αλλάξουμε. Βάλτε εσείς τις λέξεις, τις οποίες θέλετε. Η ουσία μετράει. Και ως προς την ουσία αυτή, στο θέμα της βίας και του παρανόμου στοιχηματισμού πρέπει να τοποθετούνται όλοι και εσείς πλήρως και δημόσια.
Σημειώνω ότι, υπό το δεδομένο, ότι υπήρξε διαρροή, σε χρόνο, που δεν μου είχε παραδοθεί ο τρίτος φάκελος της UEFA, και ενώ το θέμα ήταν γνωστό σε δημοσιογραφικά γραφεία μέρες πριν, με υποχρεώνει να απευθυνθώ προς την ΕΠΟ, την ΕΠΑΕ και την Σούπερ Λιγκ με το ερώτημα, αν θεωρούν αναγκαίο να δοθεί το σύνολο των φακέλων της UEFA στη δημοσιότητα. Ειδικότερα το θέμα του αγώνα της Σούπερ Λιγκ, που διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, αφορά κατά τις εκτιμήσεις της UEFA περίπτωση απλής πιθανολόγησης, που δεν μπορεί να οδηγήσει σε συμπέρασμα. Σε κάθε περίπτωση το θέμα αυτό θα διερευνηθεί από την Δικαιοσύνη.

 

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

OPEN DATA

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

unesco-observatory

bottom banner

aigides GGA

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ